Klant login

Wat is een Haakaansluiting?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een haakaansluiting is een soort aansluiting of bevestiging die wordt gebruikt om een haak of een ander soort bevestigingsmiddel te bevestigen aan een elektrisch gereedschap of ander soort apparaat.

Haakaansluitingen worden vaak gebruikt om het apparaat te bevestigen aan een bevestigingspunt, zoals een haak of een beugel, of om het apparaat te verbinden met een ander apparaat of een accessoire.

Haakaansluitingen zijn gemaakt van een stevig materiaal, zoals metaal of kunststof, en zijn vaak vormgegeven als een ringvormig stuk of als een klem die past om de haak of het bevestigingsmiddel.

Daarnaast kunnen haakaansluitingen verschillende afmetingen hebben. Dit is afhankelijk van het type apparaat waarvoor ze worden gebruikt. Haakaansluitingen worden vaak gebruikt in elektrisch gereedschap om het apparaat te bevestigen aan een bevestigingspunt, zoals een haak of een beugel. Ze kunnen ook worden gebruikt om het apparaat te verbinden met een ander apparaat of een accessoire, zoals een slang of een kabel.